Cum particip?

Monumente eligibile

Pentru a participa la concurs, este obligatoriu să vă asigurați că este legal să fotografiați monumentul respectiv și să identificați Codul LMI al monumentului pe care l-ați fotografiat. Legea drepturilor de autor din România (clic pentru mai multe detalii) prevede că drepturile pentru o clădire aparțin arhitectului și urmașilor până la 70 de ani după moartea sa.

Pentru a identifica codul LMI, vă sfătuim să consultați listele actualizate cu monumente istorice disponibile la Wikipedia, care conțin, acolo unde este cunoscut, și arhitectul clădirii:

Alternativ, puteți consulta lista completă de monumente din anul 2010 pe site-ul Ministerului Culturii (via archive.org, momentan descarcarea pare nefunctionala).

Încărcarea imaginilor

Imaginile participante se încarcă direct la Wikimedia Commons pentru a putea fi folosite ușor pe Wikipedia. Dacă monumentul nu are încă o imagine în lista monumentelor de pe Wikipedia, puteți apăsa direct pe legătura „Încarcă poză” din listă.

Pașii de urmat sunt următorii:

  1. Dacă nu aveți încă un cont pe Wikipedia (în orice limbă), creați-vă unul aici.
  2. Mergeți apoi la formularul de încărcare
  3. Alegeți fișierul sau fișierele pe care doriți să le încărcați și apăsați pe butonul „Upload”
  4. După ce s-a terminat încărcarea, apăsați pe „Continuă” și citiți cu atenție informațiile despre licențiere
  5. În ecranul următor, dați un nume sugestiv (ex: „palatul Cantacuzino Bușteni – vedere laterală”) și completați o scurtă descriere a fișierului.
  6. În câmpul cod LMI introduceți codul obținut mai devreme, apoi apăsați pe „Înainte”
  7. Felicitări! Ați reușit să înscrieți fișierul în concurs!