Pentru a se determina câștigătorii concursului național, fotografiile și filmele trimise vor fi evaluate de un juriu format din fotografi și contribuitori din Wikipedia, care vor lua în considerare următoarele criterii:
- calitate tehnică (claritate, folosirea luminii, perspectivă etc.)
- originalitate/cadru
- utilitatea imaginii pentru Wikipedia
În plus, doar pentru video, vor fi luate în calcul și următoarele criterii:
- durată minimă 30s
- calitatea și drepturile de autor ale sunetului (materialele încărcate trebuie să fie în întregime libere pentru a putea fi încărcate la Wikimedia Commons, deci și trackul audio trebuie să fie sub o licență liberă. Vă sfătuim să folosiți materiale audio doar sub licențele CC-BY și CC-BY-SA din sursele recomandate la Wikimedia Commons și să le atribuiți corespunzător în pagina de descriere a fișierului)
Juriul este compus din profesioniști cu experiență și contribuitori Wikipedia, după cum urmează:
- Diego Delso, fotograf spaniol, mai mulți ani membru al juriului internațional WLM, administrator la Wikimedia Commons cu peste 15.000 de contribuții din care peste 700 de imagini de calitate.
- Dragoș Pîrvulescu, fotograf amator, participant în cadrul mai multor ediții Wiki Loves Monuments – câștigător al secțiunilor foto și video WLM 2018 în România, locul 10 WLM internațional 2018.
- Gikü, wikipedist cu experiență de 13 ani, organizator al Wiki Loves Earth (varianta concursului în domeniul ariilor naturale protejate) în Republica Moldova.
- Ștefan Bâlici, arhitect, conferenţiar la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu”, Bucureşti, Departamentul de Istoria şi Teoria Arhitecturii şi Conservarea Patrimoniului și manager al Institutului Național al Patrimoniului.