Concurs

Participating Countries WLM 2015

Țări participante la Wiki loves monuments 2015

Moștenirea culturală este o parte importantă a cunoștințelor pe care Wikipedia le colectează și le răspândește. Cu toții putem contribui cu imagini sau prin a scrie articole. Și cum o imagine valorează cât o mie de cuvinte, în toate limbile în același timp, și entuziaștii de pe plan local pot (re)descoperii importanța culturală, istorică sau științifică a vecinilor lor.

În 2011, voluntarii din 18 țări europene au reușit să strângă mai mult de 165.000 de imagini cu monumente, ceea ce reprezintă cel mai mare număr de fotografii strânse vreodată de un concurs de acest fel, recordul fiind acreditat de către Guinness World Records.

Apoi în 2012 fenomenul a crescut în amploare prin participarea a 33 de țări din întreaga lume, au fost înscrise peste 350.000 de fotografii de la peste 15.000 de participanți.

Anul acesta ne îmbarcăm într-o nouă aventură Wiki Loves Monuments într-un concurs care sperăm că va fi chiar și mai mare. În fiecare țară se organizează un concurs local, cu propriile monumente, parteneri, reguli, evenimente și câștigători.

Reguli

Regulile de participare la concurs sunt puține și foarte simple, ele sunt de asemenea în concordanță cu regulamentul concursului internațional:

Premii

Fiecare țară participantă la concursul Wiki Loves Monuments oferă propriile premii iar cele 10 fotografii finaliste participă și în concursul internațional. Pentru concursul din România se vor acorda următoarele premii:

  • locul 1: 1000 lei
  • locul 2: 750 lei
  • locul 3: 500 lei
  • locurile 4 – 10: 200 lei

Sponsori și parteneri

Concursul nostru este posibil și datorită finanțării obținute de la sponsorii noștri:
IXIA IXIA
Parteneri în organizare:
Asociația ARCHÉ Asociația ProLinux