60.000 imagini libere cu monumene istorice din România

Cetatea Râșnov, văzută din șoseaua Cristian-Râșnov.Statistica ne arată că peste 60.000 de fotografii cu monumente istorice din România au fost încărcate și publicate sub licență liberă până acum la Wikimedia Commons și Wikipedia în limba româna realizând astfel, din câte știm noi, cea mai mare colecție publică de fotografii cu monumente istorice din țară. În plus, mulțumită licenței, aceste fotografii pot fi folosite liber de către oricine, îmbogățind astfel nu numai enciclopedia liberă ci și cultura și istoria naționala.

Într-un asemenea moment, organizatorii români ai concursului Wiki Loves Monuments se pot mândri că peste 45% din aceste fotografii au fost contribuite la Wikimedia Commons ca parte a celor patru ediții precedente ale concursului nostru. Le mulțumim participanților și tuturor contribuitorilor că au făcut ca acest concurs să conteze.

Desigur că aceste numere sunt impresionante, dar mai avem mult de lucru: cele 60.000 de fotografii acopera doar aproximativ 25% din monumentele istorice ale României, ceea ce inseamna ca multe altele au incă nevoie de noi. Dați-mi voie să vă spun un secret: echipa de organizare a concursului românesc Wiki Loves Monuments se pregătește sa anunțe o nouă ediție, cu premii interesante și, sperăm noi, alte surprize plăcute. Fiți pe fază!