Statistici la jumătatea concursului

Am ajuns la jumătatea Wiki Loves Monuments 2014. După primele 3 zile în care am strâns peste 1000 de imagini, ritmul a încetinit, după două săptămâni fiind încărcate aproximativ 4400 de imagini de la 101 participanți.

Utilizatorul cu cele mai multe fotografii încărcate este Țetcu Mircea Rareș, cu peste 1750 de poze, iar ziua cea mai productivă a fost 3 septembrie, cu 515 fotografii încărcate.

De la începutul proiectului monumente istorice de la Wikipedia în limba română am reușit să strângem cam 52.000 de imagini cu aproape 7.000 de monumente din cele 29.703 monumente ale listei actualizate până în iunie 2014 (adică aproximativ 22% dintre ele). Imaginile sunt grupate în 1100 de categorii și sunt folosite pentru a ilustra cele 2.400 de articole despre monumente de la Wikipedia în limba română, dar și multe alte articole în alte limbi.

Campioane la numărul de poze raportat la numărul de monumente sunt sectorul 3 (57,3%) și sectorul 1 (56,4%). La capătul celălalt al clasamentului se află județul Olt, unde doar 3,6% dintre monumente au măcar o imagine. Să nu uităm nici de Călărași, care înainte de Wiki Weekendul proaspăt încheiat era la egalitate cu Oltul, însă datorită zecilor de monumente vizitate în cele două zile a ajuns acum peste media națională.

Mai aveți doar două săptămâni în care să fotografiați un monument și să intrați în competiție pentru premiile puse în joc, ajutând în același timp Wikipedia să devină locul cu cele mai multe informații și fotografii libere despre monumente istorice.