Echipa noastră se extinde

Vreţi să vă alăturaţi celor care organizează ediţia din acest an a Wiki Loves Monuments? Aşteptăm colegi preocupaţi de protecția și promovarea patrimoniului cultural, pasionați de fotografie și de călătorii în locuri fascinante, uitate de lume.

Internship-ul oferă ocazia dobândirii de experiență în lucrul pe enciclopedia liberă Wikipedia și în implementarea unor metode actuale de promovare a patrimoniului. Conform legislaţiei în vigoare, voluntariatul este recunoscut ca experienţă profesională.

Profilul voluntarului (max. 5 pers.):

 1. are un program flexibil şi doreşte să își dedice, timp de două luni, câteva ore pe saptămână unor activităţii precum:
  • actualizarea listei de monumente de pe Wikipedia cu monumentele clasate sau declasate de la publicarea ultimei ediții a LMI, în 2010 şi investigarea erorilor raportate de utilizatori în lista de monumente;
  • selectarea, la sfârșitul concursului, a celor mai interesante imagini, care vor fi notate de juriu;
  • verificarea situației drepturilor de autor a imaginilor selectate (dacă fotografiile sunt originale și dacă monumentele pot fi fotografiate liber);
  • corectarea codurilor LMI introduse greșit de participanți;
  • promovarea concursului;
  • organizarea unei expoziţii de fotografie.
 2. este atent la detalii şi respectă termenele;
 3. este o persoană organizată, deschisă, creativă şi comunicativă.

Termenul limită pentru trimiterea intenţiei de a face parte din echipa administrativă a concursului este 14 august 2014. Intenţionăm să nu ne formalizăm prea tare, drept urmare aşteptăm un mail la adresa wlm@prolinux.ro prin care sa ne comunicaţi în cateva cuvinte că doriţi să vă implicaţi şi să ne enumeraţi câteva motive pentru care vreţi să faceţi asta. Apoi, în perioada 18-22 august, vom organiza o primă întalnire de lucru cu persoanele selectate, pentru că internship-ul va începe pe 25 august 2014.

Vă aşteptăm cu drag!