A patra oară Wiki Loves Monuments

Wiki Loves Monuments România 2014Wikipedia în limba română și Asociația ARCHÉ organizează pentru al patrulea an consecutiv concursul de fotografie Wiki Loves Monuments, destinat promovării patrimoniului construit din România și atragerii de noi contribuitori la Wikipedia.

Participanţii sunt invitaţi să fotografieze monumente istorice, apoi, în cursul lunii septembrie, să încarce cele mai bune imagini pe Wikipedia. Vor exista 10 premii, precum și o secţiune specială pentru tineri între 15 şi 20 de ani cu premii oferite în cadrul proiectului Discover Your Heritage Through Photography, finanţat prin programul Tineret în Acţiune.

În acest an dorim să organizăm, pe lângă concursul propriu zis, câteva evenimente care să susţină prin acţiuni concrete obiectivele noastre. Unul din weekend-urile lunii septembrie va fi un Wiki Weekend în care vom fotografia cât mai multe monumente dintr-un judeţ slab reprezentat pe Wikipedia. Începând cu a doua jumătate a lunii octombrie și până la sfarşitul anului vom organiza o expoziţie cu fotografiile câştigătoare.