Jurizarea concursului

După ce s-a încheiat prima parte a concursului Wiki Loves Monuments, strângerea de fotografii de la contribuitori, ce a durat toată luna septembrie, acum în luna octombrie suntem în etapa următoare, în care juriul iși face datoria pentru a desemna câștigătorii. Vrem să vă arătăm în mod transparent acest proces, așa cum trebuie să se întâmple într-o comunitate deschisă.

Cum 5800 de fotografii este un număr foarte mare, membrii juriului au făcut o filtrare, rezultănd 0 selecție de 284 de fotografii, hai să le spunem „finalistele”. Acestea au fost adăugate într-o categorie specială pe Wikimedia Commons, pe care o puteți consulta după voie.

Aceste fotografii for fi notate de fiecare membru al juriului din punct de vedere al calitatii tehnice, al originalității și al utilității pentru Wikipedia, nota finală fiind o medie a notelor date de către fiecare membru si in final vor fi ordonate crescător, primele clasate vor fi declarate câștigătoare. Dacă mai multe fotografii din top vor avea exact aceeasi nota, acestea vor fi departajate la întâlnirea finală a juriului.

Notarea se va încheia la sfârșitul săptămânii viitoare, rezultatele sunt așteptate pentru publicare imediat după, probabil in ziua de luni de după respectivul sfârșit de săptămână.