Iubitori de monumente 1: Korinna

Începem de azi o serie de articole în care dorim să vă prezentăm cei mai activi participanți la concursul nostru, atât pe Wikimedia Commons, cât și pe Flickr.

Korinna s-a făcut remarcată încă din primele zile prin numărul mare de poze încărcate pe Wikimedia Commons, dar și prin varietatea monumentelor pozate. Până astăzi are aproape 500 de poze încărcate în cadrul concursului, la mare distanță de următorul clasat. Era deci normal să începem această serie cu ea:

WLM:  Cine e Utilizator:Korinna?
Korinna: Numele meu adevărat este Corina Chirila. Ma ocup și cu pictura asa ca nu sunt străină de domeniul artelor vizuale.
WLM:  Cum și când ați auzit de WLM? Dar de Wikipedia?
Korinna: Am aflat de WLM pe 4 septembrie când cautam pe Wikipedia informații legate de vanilie. Folosesc Wikipedia din 2007 pentru ca este o sursa foarte buna de informații din diverse domenii.
WLM:  Ce vă motivează să participați la concurs?
Korinna: Principalul motiv pentru care mi-am făcut contul și am încărcat imaginile este faptul ca istoria nu trebuie îngropată și aceste clădiri merită sa fie prezente pe Wikipedia pentru a ști și străinii ca românii nu sunt un popor fără istorie și fără cultura (cum mi-a zis un italian în 2007). În țara noastră sunt foarte multe locuri încărcate de istorie care zac uitate, locuri de care stranii nici nu stiu ca exista si pe care din păcate multi romani le disprețuiesc.
WLM: De când faceți poze cu monumentele istorice din București?
Korinna: Majoritatea pozelor sunt făcute acum în septembrie dar am și câteva mai vechi
WLM: Ce aparat foto folosiți?
Korinna: Cele mai multe poze au fost făcute cu un Nokia N95 luat de la mana a doua, un Samsung SGH-G600 pe care îl am din 2008 și un Nokia 7020 dar am și câteva făcute cu camera Sony DSC-T70.
WLM: Ce altceva vă mai place să fotografiați?
Korinna: Îmi place foarte mult sa fac fotografii cu flori
WLM: Ați mai contribuit cu imagini pe Wikipedia înainte de concurs? Dar cu text? Dacă da, în ce proiecte/limbi?
Korinna: În 2008 am contribuit cu niște articole în limba româna despre niște artropode folosind manualul de zoologia nevertebratelor de la facultate. Aveam alt cont.
WLM: Credeți că veți continua să încărcați imagini și după terminarea concursului? Dar text (articole)?
Korinna: Da. Îmi place sa susțin Wikipedia.
WLM: Ce schimbări v-ar plăcea să vedeți în cadrul WLM 2012?
Korinna: În primul rând sa se lucreze la versiunea mobila a sitului pentru ca concurenții sa poată încărca imaginile direct de pe telefonul mobil.
Echipa WLM îi mulțumește Korinnei pentru amabilitatea de a fi răspuns la aceste întrebări și îi urează spor la încărcat și succes la jurizare!